Pri zemetrasení sa zrútila mešita, zomrelo viacero detí

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 18:46 • 2 min
Pri zemetrasení sa zrútila mešita, zomrelo viacero detí

JAKARTA - Najmenej šesť detí zahynulo a 14 ďalších uviazlo pod troskami mešity, ktorá sa zrútila počas utorkového zemetrasenia v Indonézii. Deti mali práve hodinu čítania z Koránu.

slovakia

left justify in out

"Šesť detí našli mŕtvych pod troskami. Záchranári sa snažia vytiahnuť odhadom 14 ďalších, ktoré sú tam stále uviaznuté," uviedol Subhan Sahara, šéf záchranárov v provincii Aceh. Vyjadril nádej, že ich nájdu živé, hoci pripustil, že "šance sú malé". Šesť potvrdených mŕtvych zvýšilo celkový počet obetí zemetrasenia doteraz už na 11. Desiatky ďalších utrpeli zranenia. Otrasy tiež spôsobili zrútenie mnohých domov.

Aceh v utorok zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,1, ktoré vyvolalo paniku medzi obyvateľmi, keďže región v severozápadnej časti Sumatry postihli v roku 2004 ničivé vlny cunami. Podľa hovorcu indonézskeho úradu civilnej ochrany Sutopa Purwa Nugroha bolo silné otrasy cítiť okolo 15 sekúnd, pričom v provinčnej metropole Banda Aceh a iných mestách ľudia vybiehali v strachu na ulice. Zemetrasenia sú v Acehu pomerne časté a obyvatelia majú stále v živej pamäti katastrofu z roku 2004, keď cunami vyvolané podmorskými otrasmi na území provincie zabili 170-tisíc ľudí. Desaťtisíce ďalších obetí vtedy hlásili z iných krajín ležiacich pri brehoch Indického oceánu. V septembri 2009 otriaslo silné zemetrasenie aj oblasťou pri meste Padang na Sumatre, kde zahynulo vyše 1000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies