Pri železničnom nešťastí v Rakúsku sa zranilo 12 ľudí, z toho štyria vážne

NETKY.SK • 19 Október 2016, 16:13 • 2 min
Pri železničnom nešťastí v Rakúsku sa zranilo 12 ľudí, z toho štyria vážne

WIESELBURG - Štyria ľudia utrpeli dnes ťažké a ďalších osem ľahké zranenia, keď sa pri železničnej stanici v dolnorakúskom Wieselburgu zrazili uvoľnené nákladné vagóny bez nákladu so súpravou regionálneho vlaku.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom tlačová agentúra APA i rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na rakúske spolkové železnice ÖBB a záchranárov z Červeného kríža.

 

Na mieste zasahovali posádky viacerých vozidiel záchrannej služby, sanitiek i vrtuľníka záchrannej služby, nechýbali tam ani hasiči a desiatky zdravotníkov.

 

Podľa hovorcu ÖBB Christophera Seifa zatiaľ nie je jasné, prečo došlo k uvoľneniu piatich nákladných vagónov, ktoré potom rolovali 10-12 kilometrov až do kolízie.

 

Jednu zo zranených osôb, ktorú museli oživovať, previezli letecky do nemocnice v Linzi, ostatných do krajinských nemocníc v Scheibbse, Amstettene a St. Pöltene.

 

Trať v inkriminovanom úseku Pöchlarn-Scheibbs zostáva uzavretá najmenej do konca dnešnej prevádzky, spoločnosť ÖBB sa už postarala o náhradnú prepravu pasažierov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies