Pri záťahu na obchodníkov s ľuďmi zadržala polícia 26 ľudí

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 08:12 • 2 min
Pri záťahu na obchodníkov s ľuďmi zadržala polícia 26 ľudí

HAAG - Európska polícia vykonala v priebehu tohto týždňa záťahy na sieť nevestincov a reštaurácií v štyroch krajinách v rámci koordinovanej policajnej operácie proti čínskej zločineckej sieti, ktorú obviňuje z obchodovania s ľuďmi na kontinente.

slovakia

left justify in out

Europol v piatok uviedol, že v priebehu razií v Rakúsku, Slovinsku, Švajčiarsku a na Cypre bolo zadržaných 26 ľudí a identifikovaných 14 pravdepodobných obetí obchodovania s ľuďmi. Polícia v rámci záťahov preverila viac ako 1 150 ľudí, z ktorých väčšina pochádzala z Číny, na 288 rôznych miestach. K najväčšiemu počtu razí pritom došlo v Rakúsku.


Europol vyhlásil, že v súčasnosti vyhodnocuje výsledky operácie, aby "pomohol identifikovať kľúčové postavy medzinárodného obchodovania s ľuďmi v Európe a vytvoril tak vzory trestnej činnosti a prípadne aj vzory organizačnej štruktúry takýchto organizácií."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies