Pri záťahoch na svetových letiskách zadržali 118 ľudí

NETKY.SK • 28 November 2014, 18:04 • 2 min
Pri záťahoch na svetových letiskách zadržali 118 ľudí

HAAG - Pri dvojdňovom záťahu voči podvodníkom, ktorí kupovali letenky pomocou ukradnutých alebo falšovaných platobných kariet, zatkli po celom svete 118 ľudí.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes v Haagu európsky policajný úrad Europol, ktorý akciu riadil a koordinoval s policajnými organizáciami Interpol a AMERIPOL. Záťah s názvom Global Airport Action - tretí svojho druhu - sa uskutočnil 26. a 27. novembra na viac ako 80 letiskách v 45 krajinách vrátane Slovenska. Podozrivé osoby zadržali buď ešte pred nastúpením do lietadla, alebo po pristátí na cieľovom letisku, uviedol riaditeľ Europolu Rob Wainwright.
     

Počas operácie sa zistilo viac ako 281 podozrivých transakcií. Niektorí z podozrivých boli recidivisti zatknutí v predchádzajúcich policajných akciách na letiskách. S políciou spolupracovali okrem odborníkov zo spoločností Visa, MasterCard a American Express aj zástupcovia viac ako 60 aerolínií.
      

Leteckým spoločnostiam vzniká týmto druhom organizovanej trestnej činnosti každý rok strata vo výške jednej miliardy dolárov. Zároveň sú zneužitím kreditnej karty postihnuté milióny nevinných cestujúcich.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies