Pri zásahu proti teroristom v Kumanove zahynulo 5 policajtov

NETKY.SK • 10 Máj 2015, 10:17 • 2 min
Pri zásahu proti teroristom v Kumanove zahynulo 5 policajtov

KUMANOVO - Pri deň trvajúcej operácii proti teroristickej skupine v meste Kumanovo na severe Macedónska zahynulo v sobotu päť príslušníkov macedónskej polície a viac ako 30 ďalších utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Pri bojoch bolo zabité aj nešpecifikované množstvo ozbrojencov. Straty na strane civilného obyvateľstva nie sú vyčíslené a zásah polície sa podľa macedónskej ministerky vnútra Gordany Jankulovskej ešte neskončil, pretože niektorí z ozbrojencov sa stále odmietajú vzdať.


Macedónska polícia od soboty rána zasahuje v meste Kumanovo proti "dobre vycvičenej teroristickej skupine", ktorá do oblasti prenikla zo susednej krajiny s cieľom "útočiť na štátne inštitúcie". V súvislosti s rozsiahlou operáciou proti ozbrojencom, ktorá sa začala v sobotu nadránom, to vyhlásil hovorca macedónskeho ministerstva vnútra Ivo Kotevski. Krajinu pôvodu "teroristov" nešpecifikoval. Niektoré časti mesta ležiaceho približne 30 kilometrov severne od Skopje uzavreli v priebehu soboty špeciálne policajné jednotky a podľa macedónskych médií sa v uliciach od skorého rána ozývala streľba zo samopalov a výbuchy.


Kumanovo sa nachádza v oblasti blízko macedónskych hraníc so Srbskom a Kosovom, kde v roku 2001 vypukli boje medzi macedónskymi vládnymi silami a povstalcami albánskej národnosti. V oblasti žije mnoho príslušníkov albánskej národnostnej menšiny, ktorá tvorí odhadom asi 30 percent z macedónskej dvojmiliónovej populácie.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona