Pri zásahu proti militantom pri Tunise zomrelo šesť ľudí

NETKY.SK • 24 Október 2014, 14:29 • 2 min
Pri zásahu proti militantom pri Tunise zomrelo šesť ľudí

TUNIS - Tuniské bezpečnostné sily vtrhli v piatok do domu na predmestí Tunisu, kde sa ukrývali dvaja militanti. Zásah si vyžiadal šesť obetí vrátane piatich žien.

slovakia

left justify in out

Špeciálne sily držali dom v Uád Allíl západne od Tunisu v obkľúčení od štvrtku. Pri prestrelke medzi oboma stranami tam vtedy zahynul jeden policajt. Ministerstvo vnútra uviedlo, že pri piatkovom zásahu zomrel jeden z militantov ako aj päť žien, pričom najmenej jedna z nich na políciu pálila zo samopalu. Hovorca ministerstva označil všetkých šiestich za "teroristov". V dome sa nachádzali aj deti, pričom jedno utrpelo zranenia, podobne ako druhý militant. Pred zásahom prebehlo vyjednávanie, ktoré malo umožniť deťom a ženám bezpečný odchod, strany však nedospeli k dohode.

 

Bezpečnostné sily v Tunisku sú vo vysokej pohotovosti, keďže o dva dni sa v krajine konajú parlamentné voľby. Úrady už varovali pred možnými útokmi počas hlasovania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies