Pri zásahu proti gangu obchodníkov s migrantmi zatkli v Taliansku 38 ľudí

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 14:43 • 2 min
Pri zásahu proti gangu obchodníkov s migrantmi zatkli v Taliansku 38 ľudí

RÍM - Talianska polícia a prokuratúra rozbili medzinárodnú sieť, zameranú na nelegálne obchodovanie s migrantmi a ich pašovanie cez Stredozemné more. Oznámil to dnes taliansky minister vnútra Angelino Alfano.

slovakia

left justify in out

Úrady so sídlom v sicílskom meste Palermo zadržali 38 ľudí podozrivých z členstva v medzinárodnom gangu: 25 Eritrejčanov, 12 Etiópčanov a jedného Taliana.

 

Minister Alfano podľa tlačovej agentúry AP vyhlásil, že úrady zasadili "tvrdý úder" zločineckej sieti, ktorá využívala Rím ako svoje centrum pre finančné transakcie.

 

Palermská polícia vo vyhlásení vysvetlila, že Eritrejčan, ktorého zatkli v roku 2014, začal spolupracovať s úradmi a prvýkrát im poskytol "úplnú rekonštrukciu zločineckých aktivít" týkajúcich sa pašovania migrantov a obchodovania s nimi, vrátane aktivít v severnej Afrike a Taliansku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona