Pri záplavách v Afganistane a Pakistane zahynulo vyše 160 ľudí

NETKY.SK • 5 August 2013, 18:18 • 2 min
Pri záplavách v Afganistane a Pakistane zahynulo vyše 160 ľudí

KÁBUL - Viac než 160 ľudí zahynulo pri náhlych záplavách, ktoré spôsobili neobvykle prudké dažde v Afganistane a Pakistane. Mnohí dedinčania sa v odľahlých oblastiach ocitli bez prístrešia, potravín a elektriny, informovala s odvolaním sa na miestne úrady agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Jedna z najhorších prírodných pohrôm v južnej Ázii v tomto roku najhoršie zasiahla hornatý Afganistan. Vo vidieckej oblasti Surobi neďaleko Kábulu prišlo o život 61 ľudí, keď tam vodný živel vo vyše desiatich dedinách zničil približne 500 tradičných domov z nepálených tehál.

Z východoafganskej provincie Núristan hlásili najmenej 60 zničených domov v troch okresoch. Obete na životoch tam zatiaľ nezaznamenali, úrady však nemohli dostať pomoc do niektorých vážne postihnutých dedín po zemi, keďže cesty v oblasti kontrolujú povstalci z Talibanu, uviedol provinčný hovorca. Najmenej 24 ľudí zahynulo v dvoch ďalších pohraničných provinciách Chóst a Nangarhár na východe krajiny.

V Pakistane si monzúnové dažde vyžiadali viac ako 80 obetí na životoch, informovali dnes miestne médiá. Pod vysoký počet mŕtvych sa podľa vlády podpísali prípady zrútených domov, utopených ľudí a zásahov elektrickým prúdom. V Karáči, pakistanskej komerčnej metropole s 18 miliónmi obyvateľov, zaplavila chudobné štvrte voda po pás a v mnohých oblastiach nastali dlhšie výpadky prúdu. Úmrtia hlásili aj na severe a západe krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies