Pri záplavách a zosuvoch pôdy v Brazílii zahynulo najmenej 36 ľudí

NETKY.SK • 20 Február 2023, 08:40 • 2 min
Pri záplavách a zosuvoch pôdy v Brazílii zahynulo najmenej 36 ľudí

SAO PAULO - Najmenej 36 životov si v brazílskom štáte Sao Paulo vyžiadali záplavy a zosuvy pôdy, ktoré počas karnevalového víkendu spôsobili prívalové dažde. S odvolaním sa na vyjadrenia miestnych predstaviteľov z nedele o tom informovali agentúry AFP a AP.

slovakia

left justify in out

Zábery z mesta Sao Sebastiao ukázali celé štvrte a cesty zaplavené vodou, trosky domov strhnuté pôdou či autá zničené spadnutými stromami. V pobrežnej oblasti severne od Sao Paula napadalo za 24 hodín rekordných 60 centimetrov dažďa, čo je viac ako dvojnásobok obvyklých zrážok za mesiac. Najmenej 35 ľudí zahynulo v Sao Sebastiao a v susednom meste Ubatuba zomrelo sedemročné dievča, uviedla štátna vláda. "Žiaľ, budeme mať oveľa viac úmrtí," povedal veliteľ štátnej civilnej ochrany Henguel Pereira pre noviny Folha de Sao Paulo. V Sao Sebastiao sú podľa miestnych predstaviteľov desiatky nezvestných, niektorí uviazli v troskách asi 50 zrútených domov. Do záchranných prác zapojili i vojakov. Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva oznámil, že oblasť navštívi ešte v pondelok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies