Pri Zanzibare sa potopil trajekt, utopilo sa najmenej 24 ľudí

NETKY.SK • 19 Júl 2012, 06:29 • 2 min
Pri Zanzibare sa potopil trajekt, utopilo sa najmenej 24 ľudí

Pri Zanzibare sa potopil trajekt, utopilo sa najmenej 24 ľudí - Svet Trajekt s vyše 280 ľuďmi na palube vrátane niekoľkých cudzincov sa dnes prevrátil a potopil pri pobreží Tanzánie. Najmenej 24 osôb prišlo o život, informovala vláda.

slovakia

left justify in out

img

Trajekt s vyše 280 ľuďmi na palube vrátane niekoľkých cudzincov sa dnes prevrátil a potopil pri pobreží Tanzánie. Najmenej 24 osôb prišlo o život, informovala vláda. 
      Zachrániť sa dosiaľ podarilo 145 ľudí. "Našlo sa 24 tiel," uviedol minister pre infraštruktúru Hamád Masúd.
      Trajekt MV Skagit/Kalama sa vydal na plavbu z tanzánskej pevniny   okolo poludnia na súostrovie Zanzibar, ktorý je populárnou turistickou destináciou.
      Záchranné člny a potápači po tragédii pátrali po preživších z potopeného plavidla.
      "Medzi mŕtvymi je jedna cudzinka. Trinásť ďalších cudzincov sa zachránilo a sú v nemocnici," povedal vládny hovorca. Bezprostredne nebolo jasné, koľko zahraničných turistov bolo na palube.
      Polícia uviedla, že loď v čase prevrátenia viezla 250 dospelých a 31 detí.
      Predbežné zistenia naznačujú, že trajekt sa prevrátil za silného vetra a vlnobitia. Kvôli nešťastiu prerušili v Tanzánii schôdzu parlamentu.
      Vlani v septembri si potopenie preplneného trajektu pri pobreží Zanzibaru vyžiadalo životy vyše 200 ľudí. Išlo o najhoršie námorné nešťastie v dejinách tohto súostrovia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona