Pri výtržnostiach v Hamburgu utrpelo zranenia 38 policajtov

NETKY.SK • 4 Jún 2012, 07:17 • 2 min
Pri výtržnostiach v Hamburgu utrpelo zranenia 38 policajtov

Pri výtržnostiach v Hamburgu utrpelo zranenia 38 policajtov - Krimi Celkovo 38 policajtov utrpelo zranenia pri výtržnostiach, ktoré v sobotu vypukli v nemeckom Hamburgu pri pochode neonacistov a demonštráciách proti pochodu. Nemecké policajné odbory násil

slovakia

left justify in out

img

Celkovo 38 policajtov utrpelo zranenia pri výtržnostiach, ktoré v sobotu vypukli v nemeckom Hamburgu pri pochode neonacistov a demonštráciách proti pochodu. Nemecké policajné odbory násilie ostro kritizovali, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.
      Na akcii v Hamburgu sa podieľalo 4400 policajtov, ktorí mali zabrániť zrážkam medzi pravicou a demonštrantami z ľavicového politického spektra, protestujúcim proti neonacistom.
      Mestská časť Wandsbek pripomínala pevnosť, doprava bola ochromená. Policajti zatkli 17 ľudí, dočasne zadržali 63 demonštrantov.
      Stovky zamaskovaných demonštrantov napadli policajtov kameňmi a petardami. Podpálili najmenej dve autá miestnych obyvateľov, horeli i policajné autá. K podpaľačstvu došlo aj v noci na sobotu, ešte pred povolenou demonštráciou neonacistov.
      Podľa svedkov postupovala nemecká polícia mimoriadne tvrdo, čiastočne aj proti pokojným demonštrantom. Policajti opakovane nasadzovali vodné delá, aby rozbili blokádu.
      Policajné odbory (GdP) výtržnosti odsúdili s tým, že skutočným cieľom chaos vyvolávajúcich ľavičiarov bol demokratický právny štát a polícia. "Ich údajný boj proti neonacistom bol len zámienkou," povedal Frank Richter z GdP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies