Pri vyšetrovaní vraždy vo Veľkej Lomnici našla polícia i nelegálne zbrane

NETKY.SK • 21 Február 2015, 17:34 • 2 min
Pri vyšetrovaní vraždy vo Veľkej Lomnici našla polícia i nelegálne zbrane

PREŠOV/VEĽKÁ LOMNICA - Polícia pri domových prehliadkach vykonaných ešte v stredu (18.2.) v okresoch Poprad a Kežmarok našla niekoľko nelegálne držaných zbraní a väčšie množstvo nelegálne držaného streliva.

slovakia

left justify in out

Jedna zo zaistených zbraní druhovo zodpovedá tej, ktorá bola použitá pri spáchaní vraždy na benzínovej pumpe vo Veľkej Lomnici 29. januára. Zaistený bol samopal a dve krátke guľové zbrane, no ich spojitosť s vraždou sa zatiaľ nepotvrdila.
      

"Zaistené zbrane a strelivo budú podrobené kriminalisticko-expertíznemu skúmaniu na zistenie súvislostí so spáchaným skutkom vraždy. Trestno-právna zodpovednosť vo vzťahu k nedovolenému ozbrojovaniu je v štádiu vyšetrovania," povedal dnes na tlačovej konferencii riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Dušan Sabol.
      

Ako ďalej informoval, v rámci preverenia jednej z verzií, s ktorou pracujú pri vyšetrovaní vraždy vo Veľkej Lomnici, disponoval policajný zbor informáciami, že osoby so vzťahom k benzínovej pumpe i poškodenému, majú v nelegálnej držbe zbrane a strelivo, ktoré sa zhodujú so stopami zaistenými na mieste činu. Preto uskutočnili prehliadky domov a nebytových priestorov a zadržali L. L., ktorý sa podľa policajného riaditeľa už v minulosti dopúšťal násilnej trestnej činnosti.
      

"Súvis zadržanej osoby so spáchaným skutkom sa doposiaľ nepotvrdil, a preto osoba bola 19. februára zo zadržania prepustená," spresnil Sabol.
      

Jedna zo zaistených zbraní však bola nájdená i v obydlí, kde žil okrem iných aj L. L., no polícia odmietla konkretizovať, či to bola práve zbraň druhovo podobná tej vražednej. Vyšetrovatelia momentálne pracujú s viacerými verziami a policajný riaditeľ tvrdí, že zadržanie a následne prepustenie L. L. bolo v súlade so zákonom. Stále sa preveruje aj verzia, podľa ktorej by mohol byť podozrivou osobou.
      

V tejto veci bolo 30. januára začaté trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy. V tejto chvíli nie je zadržaná žiadna osoba, ktorá by bola podozrivá z vraždy vo Veľkej Lomnici.
      

Na čerpacej stanici v obci Veľká Lomnica, okres Kežmarok, došlo 29. januára podvečer k lúpežnému prepadnutiu. Neznámy muž so zbraňou postrelil mladého zamestnanca benzínovej pumpy a ten svojim zraneniam podľahol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies