Pri vyšetrovaní súvisiacom s útokmi v Paríži a Bruseli zatkli v Británii päť osôb

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 15:03 • 2 min
Pri vyšetrovaní súvisiacom s útokmi v Paríži a Bruseli zatkli v Británii päť osôb

Londýn 15. apríla (TASR) - Britská polícia zadržala päť osôb pre podozrenie z prípravy teroristických činov v rámci vyšetrovania, ktoré podľa bezpečnostného zdroja súvisí s útokmi v Paríži a Bruseli. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Troch mužov a jednu ženu zadržali vo štvrtok v Birminghame a ďalšieho muža dnes v skorých ranných hodinách na londýnskom letisku Gatwick.

 

Predstaviteľ polície v Birminghame uviedol, že nie sú informácie naznačujúce, že by sa v Británii plánoval útok. Zatknutia označil za súčasť vyšetrovania protiteroristických zložiek, zameraného na odhalenie prípadných hrozieb voči krajine po útokoch v Európe.

 

Polícia odmietla poskytnúť ďalšie detaily, bezpečnostný zdroj však podľa agentúry Reuters potvrdil, že zatknutia súvisia so samovražednými útokmi v Bruseli, pri ktorých v marci zahynulo 32 ľudí, a novembrovými útokmi v Paríži, ktoré si vyžiadali 130 životov.

 

Mužov vo veku 26-59 rokov a 29-ročnú ženu dnes vypočúvali protiteroristickí vyšetrovatelia a polícia medzičasom prehľadávala viaceré objekty v Birminghame.

 

Britské médiá priniesli správy o tom, že belgický občan Mohamed Abrini, podozrivý z účasti na útokoch v Bruseli i Paríži, cestoval vlani do Birminghamu a fotografoval tamojší futbalový štadión. Birmingham mal podľa britskej tlače vlani navštíviť aj Abdelhamid Abaaoud, predpokladaný plánovač parížskych útokov, ktorý mal vo svojom mobilnom telefóne fotografie z tohto britského mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies