Pri vyšetrovaní skupiny verbujúcej pre IS v Belgicku zadržali desať ľudí

NETKY.SK • 16 Február 2016, 11:22 • 2 min
Pri vyšetrovaní skupiny verbujúcej pre IS v Belgicku zadržali desať ľudí

BRUSEL - Belgickí policajti zadržali dnes ráno pri raziách v širšej oblasti Bruselu desať osôb. Zásah vykonali v rámci vyšetrovania skupiny, ktorá je podozrivá z náboru členov pre extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS), oznámila belgická federálna prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia v prípade dosiaľ nenarazili na spojenie s novembrovými teroristickými útokmi z Paríža, píše agentúra DPA.

"Naše vyšetrovanie poukazuje na to, že niekoľko osôb odišlo do Sýrie, aby sa pridalo k Islamskému štátu," citovala z oznámenia prokuratúry agentúra Reuters.

 

Pri raziách prehľadali spolu deväť bytov na štyroch bruselských predmestiach vrátane obce Molenbeek, známej ako bašta islamistov. Vyšetrovatelia tiež zhabali mobilné telefóny a počítačovú techniku. Sudca v priebehu dňa rozhodne, či voči zadržaným vznesú obvinenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies