Pri vyšetrovaní obchodu so zbraňami zastrelili colníka

NETKY.SK • 23 November 2015, 16:34 • 2 min
Pri vyšetrovaní obchodu so zbraňami zastrelili colníka

MARSEILLE - Pri vyšetrovaní nelegálneho obchodu so zbraňami dnes v juhofrancúzskom meste Toulon podozrivý muž zastrelil jedného colníka.

slovakia

left justify in out

Zranil tiež ďalšieho príslušníka colnej správy, ako aj policajta, oznámilo francúzske ministerstvo financií.

 

Francúzska vláda zakročuje proti nelegálnemu obchodovaniu so zbraňami po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra, ktoré si vyžiadali 130 obetí na životoch. Podľa marseillského prokurátora Bricea Robina však dnešná streľba nesúvisela s terorizmom, informovala tlačová agentúra Reuters.

 

Colníci sa vydávali za kuriérov, ktorí doviezli balík so súčiastkami pre zbrane objednanými zo zahraničia, keď sa stali terčom streľby. Podozrivého z útoku zadržali neďaleko pri snahe utiecť z miesta činu, uviedol policajný zdroj.

 

Množstvo zbraní privážaných do Francúzska z iných krajín EÚ, Balkánu či štátov bývalého Sovietskeho zväzu podľa vlády v Paríži neustále rastie. V roku 2014 zadržali vo Francúzsku 5300 strelných zbraní, z nich 175 vojenskej kvality, vyplýva z údajov francúzskeho ministerstva vnútra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies