Pri vyšetrovaní havárie lietadla EgyptAir bude použitá aj druhá čierna skrinka

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 16:55 • 2 min
Pri vyšetrovaní havárie lietadla EgyptAir bude použitá aj druhá čierna skrinka

KÁHIRA - Egyptskí vyšetrovatelia dnes informovali, že sa im podarí zrekonštruovať záznam zvukov z kabíny lietadla egyptskej spoločnosti EgyptAir, ktoré sa v máji počas letu z Paríža do Káhiry zrútilo do Stredozemného mora.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AP, napriek tomu, že aj druhá tzv. čierna skrinka bola poškodená, pamäťové médiá v nej neutrpeli takú ujmu, aby údaje z nich boli nepoužiteľné. Egyptskí vyšetrovatelia dnes spresnili, že odborníci vo Francúzsku museli na pamäťových médiách vymeniť len niekoľko komponentov. Následné testy mali uspokojivý výsledok, a tak informácie z pamäťových modulov bude možné dešifrovať.

 

V dohľadnom čase by mali tento zapisovač prepraviť z Paríža do Káhiry, kde sa uskutoční stiahnutie, analýza a dešifrovanie údajov.

 

Vyšetrovatelia majú už k dispozícii informácie z opraveného záznamníka letových údajov, ktoré potvrdili prítomnosť dymu na palube lietadla spoločnosti EgyptAir. Vyšetrovatelia zistili aj to, že škody na vraku nasvedčujú vysokým teplotám v prednej časti lietadla, čo, zdá sa, potvrdzuje predpoklad o požiari na palube. Vyplýva to z komuniké, ktoré zverejnili v stredu v Káhire.

 

Pred haváriou, pri ktorej prišlo o život všetkých 66 osôb na palube, nevyslala posádka núdzové volanie a k útoku na lietadlo sa neprihlásila žiadna teroristická ani iná militantná skupina.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies