Pri výkopových prácach našli leteckú bombu

NETKY.SK • 7 November 2014, 12:18 • 2 min
Pri výkopových prácach našli leteckú bombu

ČEČEJOVCE - Vo štvrtok (6.11.) vo večerných hodinách telefonicky oznámil polícii 58-ročný muž z Čečejoviec v okrese Košice - okolie, že pri výkopových prácach v objekte miestneho poľnohospodárskeho družstva našli povojnovú muníciu, na ktorú narazil lyžicou pracovný stroj.

slovakia

left justify in out

"Miesto nálezu do príchodu privolaných policajných pyrotechnikov z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach ihneď zabezpečila policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ v Moldave nad Bodvou. Vzhľadom na to, že išlo o leteckú bombu o hmotnosti 100 kilogramov s predpokladaným množstvom trhaviny nad 40 kilogramov, bol na miesto privolaný pyrotechnik Kriminalistického a expertízneho ústavu v Košiciach a tiež boli o súčinnosť požiadaní príslušníci Hasičského a záchranného zboru," informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.
      

Doplnila, že nájdenú muníciu pyrotechnici vykopali, naložili do transportného vozidla a za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení previezli na zneškodnenie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies