Pri výjazde z R1 v Nitre sa zrazili dva kamióny s autobusom plným detí: Hlásia jednu obeť a päť zranených

NETKY.SK • 5 September 2015, 12:15 • 2 min
Pri výjazde z R1 v Nitre sa zrazili dva kamióny s autobusom plným detí: Hlásia jednu obeť a päť zranených

NITRA – Jeden mŕtvy a piati ľahko zranení. To je bilancia dnešnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo na výjazde z rýchlostnej cesty R1 Nitra – Juh krátko po ôsmej hodine ráno. Zrazil sa tam autobus s dvoma kamiónmi.

slovakia

left justify in out

Nehodu dvoch kamiónov a autobusu, ku ktorej došlo dnes ráno pri zjazde z rýchlostnej cesty R1 v Nitre, zapríčinilo podľa polície nerešpektovanie dopravného značenia. Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová, k zrážke troch vozidiel došlo po tom, ako 53-ročný vodič nákladného auta pri vychádzaní z vedľajšej cesty nerešpektoval doprané značenie "stoj, daj prednosť v jazde" a narazil do pravej strany autobusu, ktorý išiel po hlavnej ceste.

 

„Dôsledkom nárazu bol autobus vysmerovaný a prešiel do protismeru, kde narazil do stojaceho nákladného motorového vozidla. Jeho 60-ročný vodič utrpel zranenia, ktorým podľahol,“ informovala Bruchterová.

 

V havarovanom autobuse sa v sprievode šiestich dospelých osôb viezlo na futbalový zápas 31 detí vo veku 10 až 12 rokov. „Deväť z nich bolo prevezených na ošetrenie do nemocnice. Alkohol u vodiča autobusu a nákladného vozidla zistený nebol, u nebohého bude zisťovaný pri pitve. Škoda zatiaľ vyčíslená nebola,“ doplnila Bruchterová.

 

V autobuse boli deti smerujúce na futbalový zápas do Galanty. Po nehode si ich odviezli rodičia. Na mieste zasahovali dve hasičské vozidlá so siedmimi hasičmi a štyri vozidlá záchranárov s posádkou.

 

Z uvedeného dôvodu je cesta v oboch smeroch neprejazdná a vykonáva sa odklon v doprave. V obci Cabaj na obec Mojmírovce, v Nitre  cez ulicu Hornočermánska.

 

Výjazd a zjazd na R1 v danom úseku je odstavený. Na mieste zasahujú záchranné zložky, doprava je regulovaná políciou.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies