Pri výbuchu zbrane v ukrajinskom Donbase zahynuli dvaja vojaci

NETKY.SK • 9 August 2017, 06:39 • 2 min
Pri výbuchu zbrane v ukrajinskom Donbase zahynuli dvaja vojaci

KYJEV - Dvaja ukrajinskí vojaci zahynuli a ďalší piati utrpeli zranenia pri utorňajšom výbuchu zbrane pri meste Marjinka v Doneckej oblasti.

slovakia

left justify in out

"Jedna zo zbraní zlyhala v činnosti a vybuchla. Dvaja ukrajinskí vojaci zahynuli a piati utrpeli zranenia," uvádza sa v správe. Armáda spomínanú zbraň bližšie nešpecifikovala.

 

Účastníci trilaterálnej kontaktnej skupiny pre urovnanie konfliktu v Donbase (zástupcovia Ruska, Ukrajiny a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe) sa 21. júna dohodli na vyhlásení prímeria medzi separatistami a vládnymi silami na línii kontaktu v Donbase, aby sa mohli začať žatevné práce.

 

Prímerie vstúpilo do platnosti 24. júna a malo by trvať do 31. augusta. Hoci vďaka prímeriu počet incidentov klesol, k prestrelkám stále dochádza.

 

V bojoch medzi ukrajinskými vojakmi a proruskými povstalcami na východe Ukrajiny zahynulo podľa odhadu OSN približne 10.000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona