Pri výbuchu v uhoľnej bani na severe Číny zahynulo 17 baníkov

NETKY.SK • 3 December 2016, 13:42 • 2 min
Pri výbuchu v uhoľnej bani na severe Číny zahynulo 17 baníkov

PEKING - Pri výbuchu v uhoľnej bani na severe Číny zahynulo dnes 17 baníkov a ďalších desať uviazlo v podzemí. Informovali o tom čínske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Po explózii zachránili štyroch baníkov z celkovo 31 ľudí, ktorí pracovali pod zemou, uviedla správa mesta Čch'-feng vo Vnútornom Mongolsku, kde sa baňa nachádza.

 

Oficiálna tlačová agentúra Sinchua informovala o 17 mŕtvych baníkoch s tým, že záchranári pátrajú po desiatich zvyšných banských pracovníkoch spoločnosti Baoma Mining Co. Ltd.

 

Správy o novom výbuchu prišli len niekoľko hodín po tom, ako čínski banskí záchranári potvrdili smrť 21 baníkov, ktorí v utorok večer uviazli pod zemou po nehode v uhoľnej bani v meste Čchi-tchaj-che v provincii Chej-lung-ťiang na severovýchode krajiny. Táto baňa fungovala bez povolenia a v súvislosti s tragédiou v nej zadržali štyri osoby.

Čína je v súčasnosti celosvetovo najväčším producentom i spotrebiteľom uhlia. Tento rok oznámila, že plánuje uzavrieť vyše tisícku zastaraných baní. Zároveň však stavia stovky ďalších.

 

Len v roku 2014 zahynula pri nehodách v uhoľných baniach v Číne takmer tisícka ľudí, uvádza tamojší úrad bezpečnosti práce. Obdobné čísla pre tento či minulý rok doposiaľ známe nie sú. Oficiálne údaje však nezávislí experti často spochybňujú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona