Pri výbuchu v tuneli Šibenik zomrel strelmajster, jeden zo zranených bojuje o život!

NETKY.SK • 12 August 2013, 14:44 • 2 min
Pri výbuchu v tuneli Šibenik zomrel strelmajster, jeden zo zranených bojuje o život!

PREŠOV – Strelmajster, ktorý riadil trhacie práce na stavenisku tunela Šibenik na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov a dnes ráno pri výbuchu zahynul, mal 39 rokov.

slovakia

left justify in out

Pri dnešnom rannom nešťastí ďalší piati robotníci utrpeli zranenia a záchranári ich previezli do najbližších nemocníc v Poprade, Levoči a Spišskej Novej Vsi. Zranenia jedného z nich sú veľmi vážne, bol pôvodne hospitalizovaný v nemocnici v Spišskej Novej Vsi, kde ho napojili na umelú pľúcnu ventiláciu. Neskôr lekári rozhodli o jeho prevoze do Košíc. Agentúre SITA to potvrdil hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel.

Ťažko zraneného 38-ročného muža, ktorý dnes utrpel poranenie hlavy následkom explózie na stavenisku diaľničného tunela Šibenik, prepravili vrtuľníkom zo Spišskej Novej Vsi do Košíc. TASR o tom informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe (ATE) Zuzana Turočeková.

"Pacienta prevzala v nemocnici v Spišskej Novej Vsi posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Košíc. Napojený na umelú pľúcnu ventiláciu bol vrtuľníkom prevezený do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach (UNLP)," uviedla Turočeková.

Zraneného priviezli do košickej nemocnice v bezvedomí. "Jeho stav je vážny a je hospitalizovaný na Klinike anestoziológie a intenzívnej medicíny," povedala TASR hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

Ťažko zranený robotník z tunela Šibenik je po operácii

Ťažko zranený robotník, ktorý dnes ráno utrpel pracovný úraz v diaľničnom tuneli Šibenik pri Levoči, je po urgentnej operácii, operovali ho neurochirurgovia. Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Ladislava Šustová pre agentúru SITA uviedla, že pacienta naďalej udržujú v umelom spánku. Jeho stav je vážny. Bližšie informácie o rozsahu zranení nemocnica nebude poskytovať, kým na to nedajú súhlas rodinní príslušníci hospitalizovaného pacienta. Zraneného muža pôvodne prijali v nemocnici v Spišskej Novej Vsi, odkiaľ ho transportovali záchranným vrtuľníkom do Košíc.

Neďaleko tunela Šibenik, kde sa stala tragédia, sa aj naďalej pracuje, len pár desiatok metrov od miesta nešťastia. Prístup na stavenisko tunela monitoruje polícia. 

Tragédiu v rozostavanom tuneli Šibenik pri Levoči má na svedomí výbuch, ktorého príčiny nie sú zatiaľ známe. Explózia nastala počas raziacich prác v južnej tunelovej rúre. Nešťastie sa stalo dnes ráno o 4:30. Tunel Šibenik je diaľničný tunel, ktorý sa nachádza na úseku diaľnice D1 Jánovce – Jablonov. Plánovaná dĺžka je 540 metrov. Výstavba sa začala v júni 2012 a dokončiť by ho mali v júli 2015.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies