Pri výbuchu v liehovare v stredných Čechách utrpelo zranenia 14 osôb

NETKY.SK • 22 September 2015, 12:51 • 2 min
Pri výbuchu v liehovare v stredných Čechách utrpelo zranenia 14 osôb

DOBROVICE - Areálom cukrovaru a liehovaru v českej obci Dobrovice v okrese Mladá Boleslav dnes ráno otriasol silný výbuch. Záchranári ošetrili 14 ľudí, dvaja z nich boli ťažko zranení, uviedol spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Zranených do nemocnice transportovali vrtuľníky. Požiar na mieste explózie sa hasičom už podarilo dostať pod kontrolu.

 

"Dvaja ľudia utrpeli vážne mnohopočetné poranenia. Vrtuľníky ich transportovali na traumatológiu do pražskej a do libereckej nemocnice. Ďalší štyria utrpeli stredne ťažké kombinované poranenia - očí, odreniny, jeden z nich má pomliaždený hrudník," povedala hovorkyňa stredočeských záchranárov Petra Effenbergerová.

 

Záchranári neskôr ošetrili aj ďalšie štyri osoby zasiahnuté kyselinou dusičnou.

 

Effenbergerová dodala, že počet zranených nemusí byť ešte konečný.

 

"Výbuch v areáli liehovaru v Dobrovici bol nahlásený pred ôsmou hodinou ráno. Na miesto okamžite vyrazili všetky zložky Integrovaného záchranného systému," povedala hovorkyňa mladoboleslavskej polície Markéta Johnová.

 

Podľa oznámenia na webovej stránke obce sa nehoda stala pri údržbe zariadenia liehovaru počas bežnej prevádzky.

 

Liehovar sa nachádza v priemyselnej zóne na okraji obce, ktorá má približne 2000 obyvateľov. Obyvateľov o situácii informovali aj obecným rozhlasom.

 

Nehoda sa podľa starostu obce Tomáša Sedláčka stala v areáli liehovaru, pričom zariadenie cukrovaru nebolo poškodené.

 

Podľa hovorcu stredočeských hasičov Ladislava Holomčíka na mieste doobeda zasahovalo desať hasičských jednotiek vrátane chemického laboratória z Kamenice. Nasadený bol aj vrtuľník s termovíziou.

 

V stredných Čechách ide už o druhý výbuch v priemyselnej prevádzke počas uplynulých dvoch dní. V pondelok českej firme Sellier & Bellot v meste Vlašim vyrábajúcej muníciu explodoval strelný prach. Pri výbuchu zahynul jeden človek, dvaja sú nezvestní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies