Pri výbuchu v Donbase zahynul pyrotechnik, dvaja utrpeli zranenia

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 16:27 • 2 min
Pri výbuchu v Donbase zahynul pyrotechnik, dvaja utrpeli zranenia

KYJEV - Jeden pyrotechnik zahynul a dvaja ďalší utrpeli zranenia pri utorňajšej explózii v blízkosti obce Zajceve v ukrajinskej Doneckej oblasti.

slovakia

left justify in out

Pyrotechnici zo Štátnej služby Ukrajiny pre mimoriadne situácie vykonávali odmínovacie práce pri vodovodnom potrubí čerpacej stanice Severský Donec-Donbas, keď nastal výbuch, uviedla agentúra UNIAN s odvolaním sa na ministerstvo vnútra.

 

 

"V dôsledku incidentu zahynul predák služby civilnej ochrany O.L. Bojcov, zranenia utrpeli poručík služby civilnej ochrany D.H. Slepkaň a seržant služby civilnej ochrany E.A. Beskorovajnyj," dodal rezort vnútra.

 

 

Minister pre záležitosti okupovaných území Ukrajiny Vadym Černyš ešte v vlani v decembri bilancoval, že "pri výbuchoch nastražených mín a pozostatkov zbrojných arzenálov na východnej Ukrajine za uplynulé štyri roky zahynulo najmenej 355 civilistov a ďalších 1456 utrpelo zranenia".

 

 

Dodal, že v záujme ochrany ľudských životov je nutné "zneškodniť míny na tisíckach štvorcových kilometrov".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona