Pri výbuchu v bani v V Ghane zahynulo najmenej 16 ľudí

NETKY.SK • 24 Január 2019, 13:19 • 2 min
Pri výbuchu v bani v V Ghane zahynulo najmenej 16 ľudí

ACCRA - Najmenej 16 ľudí zahynulo pri výbuchu, ku ktorému došlo v stredu v bani na ťažbu zlata v meste Gbani na severe Ghany. V dnešných hodinách o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Stále pokračuje pátranie po ďalších telách... Modlíme sa, aby boli niektorí z baníkov ešte na žive," uviedol pre DPA vodca miestnej komunity Ibrahim Seidu. Dodal, že niektorí baníci pracujúci v prevádzke patriacej čínskej spoločnosti Ša-an-si nemali pracovné povolenia.

 

img

 

Riaditeľ oblastnej nemocnice v meste Bolgatanga uviedol, že baníci sa zadusili dymom, ktorý v bani vznikol po odpálení priemyselnej trhaviny.

Na základe nariadenia ghanských úradov musí zostať baňa až do skončenia vyšetrovania uzavretá.

 

img

 

Ghana patrí k desiatim najväčším producentom zlata na svete. Baňa v Gbane sa za posledné roky viackrát potýkala s nehodami. V októbri tam podzemný upratovač zomrel po tom, čo ho zasiahol stroj. Predvlani v apríli tam zase v dôsledku dymu zomrelo sedem nelegálnych baníkov.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies