Pri výbuchu v autobuse v Bulharsku neutrpeli zranenia občania SR

NETKY.SK • 19 Júl 2012, 06:39 • 2 min
Pri výbuchu v autobuse v Bulharsku neutrpeli zranenia občania SR

Pri výbuchu v autobuse v Bulharsku neutrpeli zranenia občania SR - Svet Pri výbuchu v autobuse s izraelskými turistami na letisku v bulharskom Burgase neutrpel dnes zranenia žiadny občan SR, informoval TASR hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Boris

slovakia

left justify in out

img

Pri výbuchu v autobuse s izraelskými turistami na letisku v bulharskom Burgase neutrpel dnes zranenia žiadny občan SR, informoval TASR hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Boris Gandel.
      Skupina slovenských turistov bola v čase explózie v príletovej hale, kde čakali na batožinu. Boli 20 až 30 metrov od miesta, kde došlo k výbuchu autobusu, pri ktorom prišli o život najmenej traja ľudia, 27 ďalších utrpelo zranenia. Na letisku sa nachádzalo odhadom 250 slovenských turistov, uviedol Gandel.
      Podľa jednej svedkyne výbuch nastal po tom, ako pravdepodobne samovražedný útočník nastúpil do autobusu. Polícia potvrdila, že išlo o teroristický útok. Izraelskí turisti boli cieľmi útokov v minulosti napríklad v Indii, Thajsku a Azerbajdžane, pripomína agentúra AP.
      Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pripísal zodpovednosť za explóziu autobusu Iránu a prisľúbil tvrdú reakciu.
      Podľa správ bol autobus plný izraelských tínedžerov. Zranených previezli do okolitých nemocníc a letisko v Burgase uzavreli. Lety presmerovali na letisko vo Varne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies