Pri výbuchu utrpel zranenia vodca separatistov v Luhansku

NETKY.SK • 6 August 2016, 15:03 • 2 min
Pri výbuchu utrpel zranenia vodca separatistov v Luhansku

MOSKVA - Pri výbuchu nástražného systému utrpel dnes ráno zranenia vodca samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) na východe Ukrajiny Igor Plotnický.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie Luhanského informačného centra.

Podľa predstaviteľa proruských separatistov na východe Ukrajiny Sergeja Kozlova bol Plotnický po útoku prevezený do nemocnice a jeho stav je v súčasnosti stabilizovaný.

 

"Dnes o 07.50 h bol spáchaný atentát na vodcu LĽR. Skutočnosti z miesta činu jasne hovoria, že išlo o teroristický čin," uviedol Kozlov.

 

Predstaviteľ ukrajinského prezidenta pre záležitosti spojené s protiteroristickou operáciou (ATO) Oleksandr Motuzjanik uviedol, že Kyjev nemá s výbuchom nič spoločné.

 

"Ukrajinská strana nemá s týmto výbuchom nič spoločné pretože by to absolútne nemalo logiku a vôbec nič by sa tým nevyriešilo," povedal Motuzjanik, pričom dodal, že incident je pravdepodobne dôsledkom interného boja o moc.

 

V bojoch medzi Moskvou podporovanými separatistami a ukrajinskými vládnymi silami na východe Ukrajiny, ktoré vypukli v apríli 2014, doposiaľ zahynulo viac ako 9500 ľudí a viac ako milión ľudí prišlo o strechu nad hlavou.

 

Mesto Luhansk bolo v lete 2014 terčom ostreľovania z ťažkých zbraní, avšak odvtedy sa frontová línia posunula o desiatky kilometrov a v súčasnosti je mesto a jeho okolie úplne pod kontrolou vzbúrencov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona