Pri výbuchu sopky utrpeli zranenia štyria turisti, jeden je nezvestný

NETKY.SK • 19 December 2014, 13:46 • 2 min
Pri výbuchu sopky utrpeli zranenia štyria turisti, jeden je nezvestný

TERNATE - Najmenej jeden turista je nezvestný a ďalší štyria utrpeli zranenia pri výbuchu sopky Gamalama na indonézskom ostrove Ternate. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca indonézskej agentúry pre zmierňovanie  následkov katastrof uviedol, že sopka začala chrliť žeravý popol a dym do výšky 2000 metrov vo štvrtok tesne pred polnocou miestneho času. Deväť turistov, ktorí sa v panike pokúšali ujsť do bezpečia, utrpeli zranenia pri páde, štyroch z nich s vážnymi zraneniami previezli do nemocnice.
     

Oblak sopečného popola donútil miestne úrady dočasne uzavrieť aj letisko v provinčnej metropole Ternate, ktoré leží 30 kilometrov od sopky.
     

Gamalama je jednou zo 129 indonézskych činných sopiek. K jej zatiaľ poslednej veľkej erupcii došlo v roku 2012. Vtedy však neboli hlásené žiadne obete na životoch ani zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies