Pri výbuchu nášľapnej míny v Sýrii prišlo o život 21 ľudí, vrátane štyroch detí

NETKY.SK • 16 Október 2013, 11:02 • 2 min
Pri výbuchu nášľapnej míny v Sýrii prišlo o život 21 ľudí, vrátane štyroch detí

BEJRÚT - Najmenej 21 ľudí, vrátane štyroch detí a šiestich žien, prišlo o život dnes ráno pri mohutnej explózii v provincii Dará na juhu Sýrie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) spresnilo, že k výbuchu pri ceste nastraženej nášľapnej míny došlo neďaleko mesta Nava, keď nákladné auto, ktorým obete cestovali, prechádzalo cez lokalitu Tál al-Džumúa, kde sídli pluk vládnej armády - momentálne je však obkľúčený povstaleckými vojskami. SOHR dodalo, že z nastraženia výbušnín povstalci obvinili vládnu armádu. Vládne zdroje incident nekomentovali.     

Provincia Dará je považovaná za kolísku povstania proti prezidentovi Bašárovi Asadovi, ktoré sa začalo v marci 2011 sériou protestov proti jeho vláde. Relatívne pokojné protesty však prerástli do občianskej vojny, v ktorej podľa odhadov OSN zahynulo už viac ako 100.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies