Pri výbuchu nálože zahynulo najmenej 45 ľudí

NETKY.SK • 29 August 2016, 11:13 • 2 min
Pri výbuchu nálože zahynulo najmenej 45 ľudí

SANÁ - Najmenej 45 ľudí zahynulo a ďalších minimálne 60 osôb utrpelo zranenia pri výbuchu nálože umiestnenej v aute, ktorú v juhojemenskom meste Aden odpálil samovražedný útočník. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za útok sa podľa agentúry DPA prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).
Cieľom dnešného samovražedného útoku boli príslušníci jemenských vládnych síl, ktorý sa prišli zaregistrovať pred cestou do Saudskej Arábie, kde mali absolvovať výcvik a následne sa zapojiť do bojov s protivládnymi povstalcami v pohraničných oblastiach na severe Jemenu. K útoku došlo neďaleko zhromaždiska vojakov v blízkosti dvoch škôl a mešity.


Vo vojne v Jemene proti sebe stoja armádne jednotky a milície lojálne vláde, ktoré podporuje Saudskou Arábiou vedená koalícia, proti šiitským povstalcom známym ako húsíovia a jednotkám verným bývalému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi.


Mierové rozhovory o Jemen stroskotali začiatkom tohto mesiaca a Saudskou Arábiou vedené sily obnovili intenzívne letecké útoky v krajine krátko na to.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona