Pri výbuchu nálože umiestnenej v aute zahynulo najmenej 15 ľudí

NETKY.SK • 19 Február 2017, 13:35 • 2 min
Pri výbuchu nálože umiestnenej v aute zahynulo najmenej 15 ľudí

MOGADIŠO - Najmenej 15 ľudí zahynulo a ďalších minimálne desať osôb utrpelo zranenia pri výbuchu nálože, ku ktorému došlo dnes v západnej časti somálskej metropoly Mogadišo.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľa miestnej polície mohutný výbuch spôsobila nálož umiestnená v aute zaparkovanom neďaleko rušného trhoviska vo štvrti Madina.

K zodpovednosti za dnešný útok sa doposiaľ nikto neprihlásil, avšak podobné útoky často podniká somálska islamistická skupina aš-Šabáb.

Somálska republika prakticky prestala existovať ako celistvý štát v roku 1991, keď padol režim diktátora Siada Barreho. Medzinárodné spoločenstvo považuje za jedinú legitímnu vládu Somálska federálnu administratívu, ktorá však reálne ovláda len Mogadišo a niekoľko ďalších okresov.

Zvyšok krajiny je pod kontrolou neuznaných úradov, klanov či radikálnych islamistických hnutí. Jedným z nich je hnutie aš-Šabáb, ktoré má tesné kontakty s medzinárodnou teroristickou sieťou al-Káida.







 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies