Pri výbuchu na istanbulskom letisku sa poškodilo päť lietadiel

NETKY.SK • 24 December 2015, 09:16 • 2 min
Pri výbuchu na istanbulskom letisku sa poškodilo päť lietadiel

ANKARA - Pri dnešnom výbuchu na Medzinárodnom letisku Sabihy Gökčenovej v ázijskej časti Istanbulu bolo poškodených päť lietadiel. Uviedol to turecký minister dopravy Binali Yildirim, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Yildirim dodal, že príčinu explózie momentálne vyšetrujú bezpečnostné sily aj tajné služby. Na určenie toho, či mohlo ísť o bombový útok, je však podľa jeho slov ešte priskoro.


"Celkovo došlo k poškodeniu piatich lietadiel šrapnelom. Oslabenie letiskovej bezpečnosti je vylúčené," povedal minister a dodal, že na letisku sa opäť zavádzajú všetky medzinárodné bezpečnostné normy.


Explózia podľa tureckej leteckej spoločnosti Pegasus Airlines nastala dnes o 02.05 h miestneho času (01.05 h SEČ) v jednom z odstavených civilných lietadiel, v ktorom sa nenachádzali pasažieri. Pri výbuchu zahynula 30-ročná pracovníčka čistiacej služby. Jej kolegyni výbuch poranil ruku.


Policajti vyzbrojení automatickými puškami a nepriestrelnými vestami začali po výbuchu vykonávať prísne kontroly pri vstupoch do letiska a v okolí jeho areálu kontrolovali vozidlá. Turecká štátna agentúra Anadolu informovala aj o nasadení prieskumného vrtuľníka.


Letisko Sabihy Gökčenovej je po Atatürkovom letisku druhým najväčším v Istanbule; v priebehu prvých 11 mesiacoch tohto roka vybavilo približne 26 miliónov pasažierov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies