Pri výbuchu bomby zahynulo v Kandaháre päť ľudí

NETKY.SK • 27 December 2014, 11:28 • 2 min
Pri výbuchu bomby zahynulo v Kandaháre päť ľudí

KÁBUL - Najmenej štyria príslušníci afganských bezpečnostných síl a jeden civilista zahynuli dnes pri výbuchu bomby uloženej pri ceste v provincii Kandahár na juhu Afganistanu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu guvernéra provincie boli štyria príslušníci bezpečnostných síl, ktorí pri výbuchu zahynuli, pracovníkmi afganskej tajnej služby. K zodpovednosti za dnešný útok sa doposiaľ nikto neprihlásil, avšak podľa agentúry DPA je pravdepodobné, že za ním stojí militantné hnutie Taliban. Povstalci Talibanu v Afganistane a Pakistane bojujú za zvrhnutie centrálnych vlád, pretože tam chcú založiť štát s uplatňovaním prísnej formy islamského práva šaría. Na rozdiel od nich Islamský štát (IS), ktorý obsadil rozsiahle územné pásma v Iraku a Sýrii, chce vytvoriť celosvetový kalifát. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona