Pri výbuchu bomby v Bahrajne zahynuli dvaja policajti

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 11:41 • 2 min
Pri výbuchu bomby v Bahrajne zahynuli dvaja policajti

KÁHIRA - Dvaja policajti zahynuli a tretí sa vážne zranil pri dnešnom bombovom útoku v prevažne šiitskej dedine na bahrajnskom ostrove Sitra, ležiacom južne od metropole Manáma. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyjadrenie bahrajnského ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

"Teroristický bombový útok zasiahol policajtov v službe na území Sitry, v dôsledku čoho dvaja z nich prišli o život a tretí sa vážne zranil," uviedlo ministerstvo prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

 

Agentúra DPA s odvolaním sa na bahrajnskú agentúru BNA doplnila, že pri útoku utrpeli ľahšie zranenia aj štyria ďalší policajti.

 

Bahrajn - ostrovná monarchia v Perzskom zálive - zápasí s násilím už od roku 2011, keď v nej vypukli masové protesty vedené obyvateľmi hlásiacimi sa k šiitskej vetve islamu.

 

Demonštranti, inšpirovaní vlnou tzv. arabskej jari, požadovali od vlády rozsiahlejšie reformy. Za pomoci sunnitských síl, vrátane susednej Saudskej Arábie, sa ich vtedy Bahrajnskému kráľovstvu podarilo potlačiť.

 

K sunnitskej odnoži islamu sa hlási aj bahrajnská kráľovská rodina. Väčšinu obyvateľstva krajiny tvoria však šiiti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies