Pri výbuchu bomby v Afganistane zahynul jeden človek, najmenej 40 ľudí sa zranilo

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 10:37 • 2 min
Pri výbuchu bomby v Afganistane zahynul jeden človek, najmenej 40 ľudí sa zranilo

KANDAHÁR - Jedna osoba dnes zahynula a ďalších najmenej 40 ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu nálože umiestnenej na nákladnom aute v hlavnom meste juhoafganskej provincie Zábul. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šéf miestnej polície uviedol, že k útoku došlo pred vchodom do vládneho komplexu v provinčnej metropole Kalát, pričom atentátnik odpálil nálož umiestnenú v malom nákladnom aute. Podľa policajného náčelníka je pravdepodobné, že počet obetí útoku ešte nie je konečný.

 

K zodpovednosti za atentát sa bezprostredne nikto neprihlásil. Aktivity islamských militantov v provincii Zábul, ktorá leží na hraniciach s Pakistanom, sa v ostatných mesiacoch zintenzívnili. V Zábule došlo aj k viacerým únosom miestnych obyvateľov, najmä príslušníkov perzského národa Hazárov, ktorí sú stúpencami šiitského islamu.

 

Podľa agentúry AP to vyvoláva obavy, že vojna v Afganistane začína na niektorých miestach nadobúdať sektársky ráz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies