Pri výbuchoch niekoľkých bômb v Egypte zahynul jeden človek, ďalší sú zraneni

NETKY.SK • 26 Február 2015, 14:31 • 2 min
Pri výbuchoch niekoľkých bômb v Egypte zahynul jeden človek, ďalší sú zraneni

KÁHIRA - Jedna osoba dnes zahynula a najmenej sedem ďalších utrpelo zranenia pri sérii výbuchov podomácky vyrobených náloží v egyptskej metropole Káhira.

slovakia

left justify in out

Z najnovšej vlny násilia egyptské bezpečnostné sily podľa agentúry Reuters obviňujú extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS).
     

Podľa miestnych predstaviteľov štyri nálože vybuchli v káhirských obytných štvrtiach Imbaba a Muhandisín. Pri ďalšom výbuchu, ku ktorému došlo pred policajnou stanicou v štvrti Varak, utrpeli zranenia štyria ľudia vrátane jedného policajta.
     

K ďalším menším bombovým útokom, pri ktorých sa však nikto vážne nezranil, došlo v Káhire a jej okolí aj na zastávkach hromadnej dopravy, v nákupných centrách a pred vládnymi budovami. 
     

V januári sa egyptská odnož Islamského štátu prihlásila ku koordinovaným útokom, pri ktorých prišlo na Sinajskom polostrove o život najmenej 30 príslušníkov bezpečnostných síl.
     

Hoci väčšina najkrvavejších útokov sa stane na Sinaji - v odľahlej, ale strategickej oblasti hraničiacej s pásmom Gazy, Izraelom a Suezským prieplavom - čoraz častejšie sú aj útoky v Káhire i v ďalších mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona