Pri výbere mimoškolských aktivít by mali byť prítomné aj deti

NETKY.SK • 11 September 2019, 10:47 • 2 min
Pri výbere mimoškolských aktivít by mali byť prítomné aj deti

BRATISLAVA - Pri výbere krúžkov by mali byť prítomné aj deti. Upozornila na to psychologička Ľubica Kövérová z Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie.

slovakia

left justify in out

"Keďže deti počas prázdnin trávia veľa času vonku, pri rôznych aktivitách v táboroch, môže byť pre nich problém sedieť počas vyučovania na jednom mieste. Preto by rodičia mali dbať na to, aby deti mali po vyučovaní dostatok pohybu a mohli sa vybiť z energie nahromadenej počas dňa v škole," vyjadrila sa psychologička.

 

img

 

Rodičia by sa mali s deťmi porozprávať o rôznych krúžkoch a možnostiach, ktoré ponúka ich okolie."Niektoré budú chcieť pokračovať v začatých aktivitách, ktoré robili minulý školský rok, iné budú chcieť možno vyskúšať niečo nové. Môžete akceptovať navrhovanú zmenu, ale deti by mali dopredu vedieť, že krúžky si vyberajú na celý školský rok," uviedla Kövérová.

 

img

 

Psychologička však upozornila, že pri plánovaní mimoškolských aktivít to netreba preháňať, lebo školáci potrebujú aj voľno na hru, v ktorej spoznávajú svet, rozvíjajú myslenie, tvorivosť a fantáziu. "Stále treba mať na pamäti, že deti v mladšom školskom veku sú stále ešte deťmi, preto nechcime od nich toho priveľa. Deti v tomto vývinovom období sa ešte nezaoberajú svojím vlastným prežívaním, ako je to u detí v období puberty, ale žijú v neproblematickom svete vecí a dejov," dodala psychologička.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona