Pri voľbe dovolenky u malých detí treba byť opatrný

NETKY.SK • 9 Júl 2012, 13:23 • 2 min
Pri voľbe dovolenky u malých detí treba byť opatrný

Pri voľbe dovolenky u malých detí treba byť opatrný - Cestovanie Pri voľbe dovolenky u malých detí treba byť opatrný. Dávame prednosť menej náročným krajinám, ubytovaniu v hoteli na dobrej úrovni a dostatočne dlhej príprave na cestu, uviedol zastupujúci h

slovakia

left justify in out

img

Pri voľbe dovolenky u malých detí treba byť opatrný. "Dávame prednosť menej náročným krajinám, ubytovaniu v hoteli na dobrej úrovni a dostatočne dlhej príprave na cestu," uviedol zastupujúci hlavný hygienik SR Ivan Rovný.
      Ak chcú rodičia cestovať s dieťaťom do trópov alebo subtrópov, mali by sa predtým informovať o všetkých podmienkach v mieste budúceho pobytu. "Pretože podmienky vyhovujúce dospelým môžu byť pre deti nevhodné alebo zaťažujúce," vysvetlil Rovný.
      Upozornil zároveň, že s deťmi do troch rokov by sa nemali podnikať cesty do tropických krajín bez závažných dôvodov. Okrem dolnej hranice veku je dôležitý aj zdravotný stav detí.
      "Je nutné pred plánovanou cestou poradiť sa s detským lekárom, prípadne na oddeleniach pre cudzokrajné choroby pri Fakultných nemocniciach v Bratislave, Martine a Košiciach," zdôraznil Rovný.
      Dodal, že keď cestujeme s deťmi, mali by sme so sebou vziať aj dostatok hračiek, prípadne kníh na spríjemnenie cestovania. Chronicky chorým deťom so špeciálnou liečbou alebo diétou sa cestovať neodporúča.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies