Pri verejnom obstarávaní v Holčíkovciach vznikla škoda viac ako 100-tisíc eur

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 09:59 • 2 min
Pri verejnom obstarávaní v Holčíkovciach vznikla škoda viac ako 100-tisíc eur

VRANOV NAD TOPĽOU - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove nad Topľou začal trestné stíhanie pre zločin subvenčného podvodu a zločin machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

slovakia

left justify in out

"Podozrivý ako zodpovedná osoba za jednu zo spoločností poskytujúcej konzultačné služby v  Brezovej pod Bradlom mal v decembri 2013 v Holčíkovciach podpísať so starostom zmluvu na vykonávanie činnosti v oblasti verejného obstarávania pre túto obec," priblížila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

 

Následne vo februári 2014 mal ako usporiadateľ verejnej súťaže v Brezovej pod Bradlom vybrať z dvoch súťažiacich dodávateľa projektu s ponukou dvojnásobne nadhodnotenou, pričom obec Holčíkovce mala získať dotáciu z Environmentálneho fondu. Išlo o projekt nákupu zberného zariadenia pre rozvoj separovaného zberu v tejto obci.

"Podozrivý teda konal v rozpore so všeobecne záväzným právnym predpisom o verejnom obstarávaní a uviedol do omylu poskytovateľa dotácie, čím Environmentálnemu fondu vznikla škoda asi 100.000 eur a Obecnému úradu Holčíkovce zatiaľ presne nezistená škoda v súvislosti s navýšením 5-percentnej spoluúčasti," upozornila hovorkyňa. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až 12 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies