FOTO Pri Veľkom Mederi sa zrazil vlak RegioJet s kamiónom: V nemocnici skončilo 15 ľudí

NETKY.SK • 16 September 2016, 18:31 • 2 min
FOTO Pri Veľkom Mederi sa zrazil vlak RegioJet s kamiónom: V nemocnici skončilo 15 ľudí

TRNAVA – Pri dnešnej zrážke vlaku spoločnosti RegioJet a kamióna na železničnom priecestí vo Veľkom Mederi sa zranilo celkovo 15 ľudí.

slovakia

left justify in out

"Štyri osoby sú v kritickom stave," povedal pre TASR Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS). Zdravotníci ukončili svoj zásah o 10.00 h.

 

Väčšinu zranených hospitalizovali v dunajskostredskej a komárňanskej nemocnici. Ďalších záchranári previezli do nemocníc v Bratislave, Nitre a Nových Zámkoch. "Do Dunajskej Stredy záchranári previezli deväť zranených, z toho šiesti majú otras mozgu, tí ostávajú v zdravotnej starostlivosti nemocnice. Ostatní mali ľahké poranenia, ktoré si vyžiadali iba ambulantné ošetrenie," uviedol pre TASR hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ. Medzi nimi bol aj vodič kamióna. "Je mimo ohrozenia života," skonštatoval.

 

Podľa hovorkyne Všeobecnej nemocnice v Komárne Marty Csergeovej na chirurgickom oddelení hospitalizovali troch pacientov. "Všetci traja sú mimo ohrozenia života. Ďalších štyroch zranených ošetrili na chirurgickej ambulancii s ľahšími poraneniami," povedala Csergeová. Do nitrianskej fakultnej nemocnice previezli záchranári jednu ľahko zranenú osobu, potvrdil pre TASR námestník riaditeľa Ladislav Berecz. "Ide o ženu, ktorá bola hospitalizovaná na pozorovanie na Klinike úrazovej ortopédie a chirurgie. Podľa mojich informácií jej stav nie je vážny," doplnil.

 

Jeden účastník dnešnej nehody skončil vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch. Muž bol v kritickom stave umiestnený na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, priblížila hovorkyňa zariadenia Ľubica Juríková. Aj v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) prijali jednu ženu privezenú leteckými záchranármi. "Naši zdravotníci na Kramároch jej poskytujú potrebnú zdravotnú starostlivosť, žena je momentálne na jednotke intenzívnej starostlivosti traumatológie v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života," ozrejmila hovorkyňa UNB Zuzana Eliášová. Vo vlaku sa viezlo vyše 30 ľudí, ostatní pomoc záchranárov podľa Hirjaka nepotrebovali.

 

Na mieste nehody sú naďalej policajti. "Polícia preveruje nehodu na železničnom priecestí ako všeobecné ohrozenie," uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

 

K nehode vlaku REX 774 (Komárno - Bratislava) došlo o 7.21 h. na železničnom priecestí so svetelnou signalizáciou bez závor smerom z Veľkého Mederu na Komárno. "Český vodič kamiónu križoval priecestie z cesty I/63, kde z nezistených príčin vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúceho vlaku. Alkohol u vodiča kamiónu policajti na mieste nezistili," doplnila Linkešová. V kamióne bola okrem 43-ročného vodiča aj 46-ročná spolujazdkyňa z Prahy.

 

Železničnú dopravu pri V. Mederi sa pravdepodobne podarí obnoviť dnes večer

 

Železnice Slovenskej republiky informujú cestujúcich, že železničnú dopravu v úseku Veľký Meder – Zemianska Oľča, ktorá je v dôsledku vážnej nehody na priecestí prerušená, sa pravdepodobne podarí obnoviť ešte dnes vo večerných hodinách. Práce na odstraňovaní následkov zrážky stále pokračujú. TASR informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

 

"Z trate sa už podarilo odstrániť poškodený kamión, aktuálne prebieha nakoľajenie vlaku spoločnosti RegioJet, ktorý bude stiahnutý do stanice Veľký Meder. Následne sa bude opravovať a kontrolovať poškodená trať. Až potom môžu v danom úseku začať opäť premávať vlaky," uviedla Pavliková.

 

Nefunkčné zostáva priecestné zabezpečovacie zariadenie, ktoré bolo v dôsledku zrážky vlaku a kamióna vážne poškodené. Na priecestí boli osadené dočasné dopravné značky informujúce účastníkov cestnej premávky, že priecestie je vypnuté z činnosti. Vlaky budú v tomto úseku premávať rýchlosťou zníženou na 10 km/h.

 

V roku 2016 sa na železničných priecestiach okrem dnešnej stalo 27 nehôd, pri ktorých piati ľudia zomreli a piati utrpeli ťažké zranenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies