Pri väzenskej vzbure zahynulo 13 osôb, ktoré sa otrávili liekmi

NETKY.SK • 27 November 2014, 19:03 • 2 min
Pri väzenskej vzbure zahynulo 13 osôb, ktoré sa otrávili liekmi

CARACAS - Trinásť venezuelských väzňov zomrelo po tom, ako sa počas pondelňajšej vzbury vlámali do ošetrovne Nápravného zariadenia Davida Viloriu v štáte Lara a požilo lekárske prípravky vrátane antibiotík a čistého alkoholu. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

 Celkovo sa priotrávilo 145 väzňov. Trestanci začali hladovku za odstúpenie jedného z vedúcich činiteľov zariadenia, pričom vzbura rýchlo nabrala na intenzite. "Približne o 8.30 h sa začali násilnosti a väzni prebúrali steny i dvere strážených miestností. Na pomoc bola privolaná aj národná garda," píše sa vo vládnej správe.
     

O niekoľko hodín nato sa "niekoľko väzňov predávkovalo po tom, ako sa vlámali do ošetrovne a ulúpili farmaceutické výrobky, ktoré následne požili bez predpisu. Išlo o rozličné lieky ako antibiotiká, antihypertenzíva, aspirín a čistý alkohol". Správu o incidente však zatiaľ nepotvrdil žiadny nezávislý zdroj.
     

"Pochybujem o oficiálnej verzii. Nemyslím si, že by väzeň uchmatol fľašku a vypil ju. Je to hlúposť. Niečo sa tam stalo a výsledky sú katastrofálne," uviedla Marianela Sanchezová, právna koordinátorka mimovládnej organizácie Prison Observatory, pričom z incidentu obvinila vládu a vyzvala na prešetrenie prípadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona