Pri úvere uprednostnite banky

NETKY.SK • 9 Október 2012, 12:06 • 2 min
Pri úvere uprednostnite banky

Pri úvere uprednostnite banky - Radíme V súčasnosti takmer všetky banky ale aj nebankové subjekty ponúkajú ľuďom pôžičky na rôzne účely. Na jednej strane je to vítaná pomoc pri zaobstarávaní si vecí, na strane druhej vzniká klientovi záväzok, ktorý musí p

slovakia

left justify in out

img

V súčasnosti takmer všetky banky ale aj nebankové subjekty ponúkajú ľuďom pôžičky na rôzne účely. Na jednej strane je to vítaná pomoc pri zaobstarávaní si vecí, na strane druhej vzniká klientovi záväzok, ktorý musí plniť, a nie vždy to je ľahké. 
      Podľa Melindy Pékovej z VÚB banky by sa klienti v prvom rade mali obrátiť na banky. Tie majú možnosť preveriť si záujemcu o úver v úverovom registri a Sociálnej poisťovni. Bezproblémovým klientom tak dokážu ponúknuť lepšie podmienky. Je dobré osloviť viacero bánk a porovnávať.
      "Našim klientom predtým, než uvažujú, že si požiadajú o úver, radíme, aby si tri mesiace odkladali peniaze určené na splátky bokom na skúšku a zistili, ako to je alebo ako to bude vyzerať, keď budú musieť úver splácať, a či budú vedieť takéto splátky realizovať. Tridsaťtri percent je podiel čistého príjmu domácnosti, ktorý by nemal presiahnuť celkovú výšku výdavkov domácnosti na úvery," radí Péková.
      Bankári tiež odporúčajú, aby sa nefinancovala úverom bežná spotreba domácnosti, napríklad nákup potravín, nájom, energie a podobne. Taktiež nie je dobré nahrádzať starý úver novým, kým klient nemá istotu, že nový získa za výhodnejších podmienok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies