Pri útoku židovských extrémistov v Predjordánsku zomrelo palestínske batoľa

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 08:08 • 2 min
Pri útoku židovských extrémistov v Predjordánsku zomrelo palestínske batoľa

JERUZALEM - Požiar domu na okupovanom západnom brehu rieky Jordán, ktorý podľa podozrenia úradov založili židovskí extrémisti, usmrtil dnes 18-mesačné palestínske dieťa a zranil jeho štvorročného brata a oboch rodičov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na izraelských bezpečnostných predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Policajná hovorkyňa Luba Samriová uviedla, že na múroch domu rodiny bolo načmárané slovo "cenovka", v hebrejčine "tag mechir". Týmto heslom vyjadrovali židovskí extrémisti v nedávnej minulosti protest voči politike židovského štátu, ktorú vinia z toho, že nadŕža Palestínčanom.

 

Dom sa nachádza v dedine Kafr Duma neďaleko mesta Nábulus na západnom brehu Jordánu - v Predjordánsku.

"Podľa nášho podozrenia je to útok motivovaný nacionalizmom," vyhlásila Samriová. Ide o najhorší útok izraelských extrémistov odvtedy, čo upálili palestínskeho tínedžera - v odplate za zavraždenie troch Izraelčanov únoscami spred roka.

 

Požiar zničil dom v Kafr Duma práve v čase, keď v ňom rodina spala. Na miesto sa dostavili izraelské bezpečnostné sily.

 

Vážne poškodený bol aj susedný dom, ale v čase požiaru bol prázdny, takže tam nie sú ranení ani obete na životoch. Troch ranených ľudí z prvého domu previezli do izraelských nemocníc.

 

Skupinu píšucu na múry heslá "tag mechir" obvinili v posledných niekoľkých rokoch už z celej série podpaľačských útokov na mešity v Predjordánsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona