Pri útoku USA na základňu v Sýrii vzrástli tržby zbrojárskej firmy o miliardu

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 10:19 • 2 min
Pri útoku USA na základňu v Sýrii vzrástli tržby zbrojárskej firmy o miliardu

WASHINGTON – Rakety typu Tomahawk, ktoré boli vypálené na vojenskú základňu v Sýrii stáli daňových poplatníkov desiatky miliónov amerických dolárov.

slovakia

left justify in out

Zisk firmy, ktorá vyrába tieto rakety prevýšil miliardu. Každá jedna raketa Tamahawk, ktoré boli odpálené z americkej vojnovej lode v celkovom počte 59 striel stojí okolo 1 milióna USD. Týmto zásahom v Sýrii si firma riadne navýšila svoje zisky. Trumpove rozhodnutie o použití konkrétne tohto typu rakiet dalo najavo, že sú jednoznačným favoritom americkej armády. Výrobcom týchto rakiet ako aj ostatného vojenského arzenálu je firma Raytheon.

 

"Dnešné riadené strely Tomahawk Block IV môžu po oblohe krúžiť celé hodiny, na povel okamžite zmenia kurz, vysielajú obraz svojho cieľa do kontrolnej miestnosti aj cez polku zemegule a na cieľ udrú s dokonalou presnosťou. Tomahawk môže byť vystrelený z lode alebo ponorky a dostane sa aj do ťažko bráneného vzdušného priestoru viac ako 1000 míľ ďaleko, aby uskutočnil presné údery na veľmi dôležité ciele s minimom vedľajších škôd," píše sa na oficiálnych stránkach firmy Raytheon. 

 

Akcie firmy Raytheon zaznamenali nárast svojich akcií o 2,3 percenta, čím si zvýšili celkovú hodnotu na trhu. Na porovnanie, vo štvrtok Raytheon uzavrel na hodnote 150,75 dolára za akciu a v piatok ráno už otváral na hodnote 154,62 dolára. Podľa informácií, ktoré poskytol prezident Trump Federálnej volebnej komisii v máji tohto roku, vlastní alebo vlastnil akcie firmy Raytheon ako aj iných svetových spoločností napríklad Applu, Nike, Philip Morris, dokonca i McDonaldu.

 

Cena, ktorú budú musieť zaplatiť na poplatkoch daňový poplatníci za vypálenie 59tich rakiet na Sýriu sa odhaduje na približne 60 miliónov USD. Je dôležité podotknúť, že v decembri minulého roka Donald Trump previedol všetok svoj majetok na svojich rodinných príslušníkov, aby nedochádzalo k nejakým zbytočným nedorozumeniam, ohľadne dopingu firiem, v ktorých má podiely. Nakoľko Trump je preslávený svojím dokonalým zmyslom pre obchodovanie, je respektíve bol podieľníkom viacerých svetových profi firiem. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies