Pri útoku Talibanu v Pakistane zahynulo najmenej šesť policajtov

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 10:54 • 2 min
Pri útoku Talibanu v Pakistane zahynulo najmenej šesť policajtov

ISLAMABAD - Najmenej štyria policajti prišli vo štvrtok v Pakistane o život a šesť ďalších utrpelo zranenia pri útoku tamojšej odnože radikálneho hnutia Taliban. Informovali o tom agentúry DPA a AFP s odvolaním sa miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

Ozbrojenci podľa nej v noci na štvrtok zaútočili na policajnú stanicu v provincii Chajbar-Paštúnchvá. Na pomoc obliehaným policajtom chceli prísť ich kolegovia, no ich auto nabehlo na bombu nastraženú na okraji cesty. K útoku sa prihlásil pakistanský Taliban (Tehríke Tálibán Pákistán, TTP). Len pred niekoľkými dňami zabili islamistickí militanti v tej istej provincii vysoko postaveného člena predstaviteľa pakistanských tajných služieb.

 

Bezpečnostná situácia v Pakistane sa v poslednom čase zhoršila. Pakistanský Taliban, ktorý je nezávislý od afganského vládnuceho hnutia, koncom minulého roka odstúpil od mierovej dohody s pakistanskou vládou. Odvtedy došlo v krajine už k viacerým útokom militantných islamistov. Provincia Chajbar Paštúnchvá hraničiaca s Afganistanom sa považuje za baštu TTP. V januári tohto roka prišlo pri útoku v provinčnej metropole Pešávar o život najmenej 84 ľudí, väčšinou policajtov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona