Pri útoku Talibanu v afganskej provincii Faráh zabili šéfa polície

NETKY.SK • 2 Január 2018, 09:09 • 2 min
Pri útoku Talibanu v afganskej provincii Faráh zabili šéfa polície

KÁBUL - Militanti z hnutia Taliban zabili v pondelok neskoro večer pri útoku v západoafganskej provincii Faráh okresného policajného šéfa.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v utorok hovorca provinčného policajného šéfa Ikbál Bahír. Pri útoku v okrese Pušt Ród utrpeli zranenia dvaja ďalší policajti. K zodpovednosti za útok sa prostredníctvom hovorcu Zabíulláha Mudžáhida prihlásilo hnutie Taliban.

 

V inom pondelkovom prípade v okrese Haska Mejna vo východoafganskej provincii Nangarhár, počas boja medzi afganskými bezpečnostnými silami a povstalcami, zahynul najmenej jeden civilista a ďalších 14 utrpelo zranenia. Oznámil to hovorca provinčného guvernéra Attaulláh Chúgjání.

 

Do boja proti džihádistom z teroristickej organizácie Islamský štát (IS) sa v okrese Haska Mejna zapojili pozemné aj vzdušné sily, pričom zabili desiatky militantov, dodal hovorca. Medzi zranenými civilistami sa nachádzali ženy aj deti, dodal hovorca miestnej nemocnice Inamulláh Míachjál.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies