Pri útoku povstalcov v Afganistane zahynulo najmenej päť policajtov

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 08:21 • 2 min
Pri útoku povstalcov v Afganistane zahynulo najmenej päť policajtov

KÁBUL - Najmenej päť príslušníkov afganských policajných síl zahynulo v utorok pri útoku povstalcov na ich kontrolné stanovište v západoafganskej provincii Faráh.

slovakia

left justify in out

Povstalci tiež odviedli z kontrolného stanovišťa neďaleko mesta Faráh podľa neho ďalších päť policajtov.

 

K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil, avšak tamojšie úrady z neho obvinili povstalcov z militantného hnutia Taliban. Tí v poslednom čase zintenzívnili útoky proti afganským bezpečnostným silám v celej provincii Faráh.

 

V pondelok Taliban zabral ústredie jedného z okresov Faráhu, pričom zahynulo osem policajtov a ďalších desať osôb utrpelo zranenia. O niekoľko hodín bezpečnostné sily ústredie získali späť.

 

Cez víkend militanti Talibanu zabili v okrese Balábulúk siedmich vojakov a ôsmich policajtov.

 

Bezpečnostná situácia v Afganistane sa v posledných rokoch zhoršuje s tým, ako radikálny Taliban silnie. Americké zdroje odhadujú, že islamistickí fundamentalisti z tohto hnutia kontrolujú momentálne približne 13 percent územia krajiny; podľa iných údajov by však tento podiel mohol dosahovať až 40 percent.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies