Pri útoku povstalcov na sanitku bol zabitý na Ukrajine jeden vojak

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 10:04 • 2 min
Pri útoku povstalcov na sanitku bol zabitý na Ukrajine jeden vojak

KYJEV - Pri útoku proruských separatistov na vojenskú sanitku neďaleko Luhanska na východe Ukrajiny bol v pondelok zabitý jeden vojak a ďalší bol zranený, informoval dnes gubernátor Luhanskej oblasti Hennadij Moskaľ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Pri hraniciach s Ruskom došlo k sabotážnemu aktu. Sanitka s dvoma vojakmi sa dostala pod paľbu z automatických zbraní. Výsledkom bol jeden zabitý vojak a ďalší vážne zranený," uviedol dnes podľa agentúry Reuters gubernátor v on-line vyhlásení. K útoku došlo v pondelok.

 

Násilia na východe Ukrajiny výrazne ubudlo od podpísania prímeria v bieloruskom Minsku, hoci sa vládne sily a separatisti vzájomne stále obviňujú z jeho porušovania, ktoré si takmer denne vyžiada zranených či nejakú obeť.

Situácia je najnapätejšia pri povstalcami kontrolovanom meste Doneck, strategickom prístave Mariupol na pobreží Azovského mora a v okolí Luhanska pri hraniciach s Ruskom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies