Pri útoku ozbrojencov v Mali zahynuli ďalší vojaci OSN

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 10:45 • 2 min
Pri útoku ozbrojencov v Mali zahynuli ďalší vojaci OSN

BAMAKO - Dvaja príslušníci mierových síl OSN zahynuli dnes na severe Mali, keď ich trojčlennú pešiu hliadku prepadli zo zálohy neznámi ozbrojenci.

slovakia

left justify in out

Ďalší člen hliadky utrpel pri útoku zranenia. Podľa vyhlásenia misie OSN známej ako MINUSMA k incidentu došlo neďaleko obce Aguelhok v severomalijskom regióne Kidal. Národnosť obetí útoku MINUSMA nezverejnila.

 

K zodpovednosti za útok sa doposiaľ nikto neprihlásil, aj keď v uvedenej oblasti pôsobia džihádisti a nábožensky motivovaný extrémizmus je tam na vzostupe, napísala agentúra AP.

 

V roku 2012 sa severu Mali zmocnili na istý čas islamskí militanti, kým proti nim nezasiahli francúzski vojaci. V západoafrickej krajine však odvtedy opakovane dochádza k útokom džihádistov.

 

Výnimočný stav v Mali platí od novembra 2015 a bol opakovane predlžovaný. Bezpečnostným silám umožňuje zadržiavať ľudí a prehľadávať súkromné i verejné budovy bez súhlasu sudcu.

 

Mierová misia OSN v Mali má za úlohu stabilizovať krajinu. MINUSMA je považovaná za najnebezpečnejšiu misiu mierových síl OSN na svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies