Pri útoku nožom v Kuang-čou v Číne utrpelo zranenia deväť ľudí

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 08:28 • 2 min
Pri útoku nožom v Kuang-čou v Číne utrpelo zranenia deväť ľudí

PEKING - Deväť ľudí zranili dnes na vlakovej stanici na juhu Číny neznámi útočníci vyzbrojení nožmi. Voči dvom agresorom zakročili policajti, pričom jedného z nich zastrelili a druhého zatkli, napísala agentúra AP s odvolaním sa na tamojšiu políciu.

slovakia

left justify in out

Podľa fotografií, zverejnených na sociálnych sieťach, sa incident stal vonku, na námestí pred stanicou.

Okolnosti celého útoku i motív konania násilníkov sú predmetom vyšetrovania, uviedla prostredníctvom tlačového vyhlásenia polícia mesta Kuang-čou.

 

Videozáznam z miesta činu zachytil muža so sekáčom, postávajúceho pri stánku pouličného predavača, ku ktorému sa blíži policajt s obuškom. Na fotografiách tiež vidno na popršanom chodníku na rôznych miestach kaluže krvi.

 

Vlani zomrelo pri útoku nožom na ľudí čakajúcich na vlakovej stanici v meste Kchun-ming na juhu Číny 29 osôb. Čínske oficiálne miesta vtedy z incidentu obvinili moslimských separatistov z ujgurskej provincie Sin-ťiang na severozápade ČĽR.

 

V Číne sa tiež vyskytla séria prípadov, keď ľudia s vážnymi osobnými problémami s nožmi napádali deti v škole.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies