Pri útoku na školu v Sýrii zahynulo 11 detí

NETKY.SK • 5 November 2014, 16:44 • 2 min
Pri útoku na školu v Sýrii zahynulo 11 detí

BEJRÚT - Najmenej 11 detí zahynulo, keď na ich školu východne od Damasku dopadli mínometné strely, uviedli miestni aktivisti. Školu v povstaleckom meste Kabún podľa nich zasiahli tri strely.

slovakia

left justify in out

Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv však uviedla, že počet obetí pravdepodobne porastie, keďže mnohé deti sú vo vážnom stave. Kto rakety vystrelil, nie je zatiaľ jasné. Používajú ich tak sily lojálne prezidentovi Baššárovi al-Asadovi, ako aj povstaleckí bojovníci. V Kabúne vládlo v posledných piatich mesiacoch prímerie a k žiadnemu závažnejšiemu násiliu počas neho nedošlo. V meste sa nachádzajú tisíce Sýrčanov, ktorí boli vyhnaní z iných povstaleckých oblastí. Aktivisti tvrdia, že útok podnikli al-Asadovi vojaci, keďže povstalci by nestrieľali na vlastných ľudí. Sýrske deti sú častými obeťami vojny, ktorá už trvá štvrtý rok, zriedka však bývajú terčom útoku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies